aangekomen en in het diepe
Door: jack
12 November 2004 | Zuid-Afrika, Kaapstad
Aangevlogen over robben island, een eerste blik van mij op het afrikaanse continent. Aankomst 5.50 in heerlijk weer :-).
Met backpackbus naar hostel in sea point, een "happening neighbourhood". Richard ontmoet en de omgeving te voet verkend. Voor de kenners, het voetbalstadion van (de club wiens naam we zo weinig mogelijk zullen noemen) A... Cape Town ligt hier vlakbij en ook zijn we in 3 minuten op de boulevard. Heel anders dan bij ons trouwens, geen beachclubs of zo.
Met lokaal taxibusje voor R3,5 naar Longstreet in het centrum gereden. Gezellig druk, veel verschillende stijlen gebouwen, verschillende auto's, mensen, noem maar op. Rijk, arm, het leeft, woont, eet en reist langs en met elkaar. Confronterend en interssant, vriendelijk, behulpzaam, aandacht trekkend, er gebeurt veel, veel indrukken.
Een lokaal (Xhosa) gerecht gegeten als lunch en verder de stad door gebanjerd. Kort in het nationaal museum geweest, gaat zeker vaker gebeuren. Mooie opnames van de tafelberg gemaakt.
Mijn mobtel.nr 0027-761474664.
Kennis gemaakt met 3 andere trainers, Nicole, Akke-Jeanne en Bart en lekker wat in de longstreetbar gegeten en gedronken. Prima eten, en niet duur voor euro standaards.
Rond 23 (we lopen een uurtje voor) door de dames, na wat zoeken bij ons hostel afgezet en goed geslapen. Vanmorgen gehoord dat we een appartementje hebben tot de 27e, ook in sea point. Vanmiddag gaan me naar het werk met de trein (ook een ervaring het centraal station van CapeTown), kennismaken en de vrijdagmiddag borrel. Eind van de dag kunnen we in het appartement. Dit is van een trainer die nu in Johannesburg lesgeeft. Overigens bestaat de kans dat ik ook naar Johannesburg ga ipv Cape Town, meer info zodra voorhanden.
De eerste bruine kleur is na een dagje lopen al zichtbaar! Ik begrijp dat het bij jullie iets grijzer is ;-)
Dank jullie wel voor alle berichten en tot horens. De volgende keer komen er wat foto's bij.
Jack
12 November 2004 - 12:59
Margriet:
Hoi jack,
Goed te horen dat je goed bent aangekomen en de eerste indruk klinkt ook goed.Leuk om zo op de hoogte te blijven hoor. Ja het is hier koud, vanmorgen aan je gedacht tijdens het krabben van mijn auto. Nou lieve broer maak er wat van, fijne tijd en tot horens, dikke knuffel margriet -
12 November 2004 - 17:46
Hans V V:
Ha die Jack.
Ben blij dat je goed bent aangekomen. Leuk bericht. Ben benieuwd naar de eerste foto's. Leuk idee overigens deze site om ons zo op de hoogte te houden. Makkelijk ook!
Hier inderdaad erg grijs weer. Salsa was weer leuk. We gaan a.s. zaterdag 13e met een groepje salsadansen in A'dam. (oa met Simone, Tanja, Hein, Anita en Paulien)
Gister goeie werkdag gehad: Presentatie gegeven aan de managers over de telefonische bereikbaarheid. Daarna de discussie geleid. Heb totaal 3 uur geduurd. Heb gehoord dat ik het erg goed heb gedaan. Ik scheen erg scherp en alert te zijn (hebben ze me verteld...) Alle beslissingen die moesten worden genomen zijn ook genomen: doel dus helemaal bereikt. Telefoonprotocol vastgesteld. Geeft goed gevoel.
Vandaag nog auto voor onderhoudsbeurt gehad. Tevens liep garantie af. Alle dingen die de ANWB had geconstateerd zijn gerepareerd. Die keuring heeft zijn geld dus wel opgebracht.
Ga vanavond biljarten.
Spreek je.
groeten,
Hans
Ps Heb binnenkort nog een blind date. Heb een vriend voor me geregeld. Blijkt dat zij het ook leuk vindt. Heb al email contact gehad en ga haar nog even bellen voor een afspraak. -
12 November 2004 - 18:47
Janine:
Blind date hans??? Spannend. -
13 November 2004 - 01:08
Jack Sr:
ja zeg wat is dit voor site, gaat het om Jack in Zuid Afrika of om de blind date van Hans?. Hans kom op vertel alles
ik ben gek op details, wanneer en waar ? -
13 November 2004 - 17:47
Janine:
Help lievie!!! De ABN stalkt mij. Hoe los ik dit op?? Erg lief je SMS-je en super gaaf lijkt me zo'n walvis te zien. Kus,
Janine -
14 November 2004 - 20:39
Rutger En Linda(niet):
Wij zijn blij dat het allemaal goed met je gaat, en dat je veilig bent aangekomen. Wij zijn hier druk bezig met verbouwen en het vordert al aardig, we hopen deze week klaar te zijn met verbouwen en schilderen. Heel misschien kunnen we de week erna dan al vehuizen.
Ik las op het berichtje van janine dat je al een walvisje hebt gezien of gevangen. Heb je daar trouwens ook al pinguins gezien?
Succes daar nog, en we horen weer snel van je, Groet ons. -
14 November 2004 - 22:51
Pim:
Hai Jackkie,
Jammer dat je in Zuid Afrika bent. Ik had graag je salsa kunsten willen aanschouwen. Heb dat wel kunnen doen van je mede-salsa gangers en ik moet zeggen: het lijkt ook nog ergens op. Ervanuitgaande dat jij een gemiddelde vormt van de rest, kan ik nu zeggen: Jack jongen, je kan salsa dansen. Alhoewel: Kid Creole (die van de Coconuts en het welbekende liedje 'Annie, I'm not your daddy') was er ook en ja ook jij hebt nog een hele lange weg te gaan. De rest heeft de hint begrepen en zich voor de vervolgcursus ingeschreven. Tot zover de zaterdagavond. De zondag bestond uit schaatsen en shoppen, beiden met veel succes. De vrijdagavond zonder borrel is me trouwens slecht bevallen, waarvan akte. Ga volgende keer wel mailen ofzo. Goeie week gewenst, ben benieuwd naar de eerste foto's uit het warme Afrika.
groeten,
Pim -
Vincent:
He Jack, we missen je nu al! Doe Akke-Jeanne de groeten van me!!! Laat me weten hoe je eerste Braai was! -
19 November 2004 - 15:28
Chantal:
Hoi Jack,
Eindelijk dan ook een berichtje van mij.... tja het moet nog even tot me doordringen dat je nu toch echt weg bent!
Het is zo snel gegaan....
Mooie site, leuk om zo je belevenissen te lezen en de foto's te zien. Tot nu toe voor mij erg herkenbaar. Erg leuk.
Goed te lezen dat je goed bent aangekomen en alles op rolletjes schijnt te lopen.
Ik zal deze site regelmatig bezoeken.
Bedankt nog voor je kaartje. Mijn verjaardag was gezellig, maar heb het erg rustig gehouden. Volgend jaar doen we het nog eens dubbel en dwars over....!
Geniet en hou ons op de hoogte!
Liefs Chantal