Zwarte Piet en aan het werk - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van jack - WaarBenJij.nu Zwarte Piet en aan het werk - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van jack - WaarBenJij.nu

Zwarte Piet en aan het werk

Door: jack

Blijf op de hoogte en volg

24 November 2004 | Zuid-Afrika, Kaapstad

inderdaad, het is al weer een week geleden sinds het laatste bericht. Intussen druk en geen internet thuis. Waar ben ik nu (geweest?)Allereerst de vrijdag 19. Ja naast de taal leren de cursisten ook stukjes NL cultuur! en zwarte piet en sinterklaas zijn aangekomen. Erg leuk om te doen, ze kenden ons van de dinsdag en waren blij verrast. Ze hebben de sint toegezongen, de pieten hebben snoep uitgedeeld, een goede vrijdagmiddag. De vrijdagavond appartementen bekeken en met een groepje collega's naar de film "passionada" geweest. Het was immers filmfestival hier. Ondanks de uitleg na afloop van de Director van de film belooft de titel meer dan de film geeft :-) Niet huren, ook niet op dvd. De avond verder in de stad doorgebracht. De kroeg/club Johburg bezocht. Relaxd, gemixd en laat geworden. Het sms contact vanuit de volleybalkantine zeker gewaardeerd. Zaterdag weer appartementen bekeken en keuze gemaakt. Diegene met het mooiste (echt waar!) uitzicht is het geworden, gisteren borg betaald, 4 dec gaan we er in. Uit het huidige app. gaan we zaterdagochtend en dan blijven we een weekje in een huis ergens buiten Cape Town (hierna CT). De zaterdag verder Rugby in een engelse pub gekeken, tja de sprinboks doen het niet best (understatement) Zondag naar Hermanus gereden, ongeveer 2 uur hiervandaan, om naar walvissen te kijken. We kwamen aan, parkeerden de auto liepen naar de kade en op een paar honderd meter verder in de baai zie je ze omhoog komen, springen. Echt geweldig! Lekker dagje met in de avond pizza in Observatory. Een leuke wijk van CT
Maandag zouden we met een groep beginnen, alleen de werving en selectie loopt niet optimaal, resultaat te weinig cursiten. Maandag kennis gemaakt met 2 nieuwe collega's en dinsdag zijn Richard, Cynthia en Willemijn op 2 groepen begonnen. Ik en Cynthia beginnen komende maandag met elk een eigen groep. Ik heb ondertussen presentaties van de bestaande cursisten bijgewoond en individuele oefen examen gesprekken afgenomen. Er is een grote groep (20 personen) die komende week examen moet doen. Naast vermoeiend ook interressant. Waar gaat het gesprek over gaat en hoe ze nederlandspraten. Scherp blijven! Vandaag de rest van de gesprekken en een groepje (4 cursisten) overgenomen van een collega. Telefoongesprekken oefenen. Komt een hoop basics weer bij kijken en ze pakken het snel op. De werkdagen zijn net als thuis, gewoon 7.15 op, 8.00 vetrek, collega ophalen en 8.45 op Atlon (school) tot 17.00 en dan naar huis. Richard kookt overigens prima. Er is wel een verschil met thuis, hier is het lekker weer (20-25 graden), mooi uitzicht en dat leeft op de een of nadere manier toch lekkerder :-)
Vanavond voetbal/cultuur naar Cape Town Santos tegen Dynamos (weet niet waar vandaan) ben benieuwd. Hoeveel mensen erop de wedstrijd afkomen, sfeer etc.
van de week verder met het examen klaar maken van cursisten, vrijdag borrel, zaterdag verhuizen en een bedrijfs braai (bbq) en zondag staat nog open.

groetjes en sinterklazen bedankt voor de chocoletters en pepernoten!!

jack

• 25 November 2004 - 08:44

Vincent:

Oeps, bij verkeerde item gepost... Dus nogmaals...

He? Hoe doet die man dat? Ik heb hem zaterdag nog in Nederland gezien en een dag eerder was hij in ZA?

Eindelijk weer wat vers leesvoer, tnx. Elke dag trouw de reisverhalen openen wordt toch beloond! Zaterdag een wedstrijdje op het veld naast Janine, we zullen elkaar aanmoedigen!

Gisteren met een vriendin naar de kroeg geweest, zij komt over twee maanden jouw kant op (om te studeren in Stellenbosch), ik zal jullie binnenkort per email aan elkaar voorstellen.

Groeten, Vincent

Ps: nog steeds niets gelezen over de blind date van Hans...

• 25 November 2004 - 11:44

Marcel:

Hi Jack,

Zo te zien en te horen gaat alles prima met jou daar.
    Wat een toffe ervaring!
    Hebben ze daar ook een Nacht van Oranje, hahahaha.
    Ik zal af en toe je site bezoeken, leuk!
    Groeten,

Marcel.

P.S. Mijn droom-wens is om in een kooi te duiken naar witte haaien.......

• 25 November 2004 - 18:20

Hans V V:

Ha die Jack,

Eindelijk weer een bericht van mij. Maar ja, eerder leek me ook niet zinvol, want ik wilde graag iedereen in spanning houden over de blind date. Ik moet zeggen leuke reacties daarover! Ik heb overwogen om ook een site te openenen; in plaats van jack.waarbenjij.nu: hans.watdoejij.nu. Een spectucalaire site over de ultieme vorm van dating: blind dating. Ik zie daar van af omdat anders niemand jouw site meer leest....
    Ok, hier dan enige details: ik heb haar thuis opgehaald (Zaandam of all places) en toen zij de deur opendeed stond daar een prachtige vrouw (33): blond haar, slank, mooi figuur en zeer stijlvol gekleed. Ik was dus enigzins verrast en moest even slikken (als stoere jongen die ik ben heb ik dat natuurlijk niet laten merken, wat ik op zich misschien beter wel had kunnen doen...). Ik had me nl. een heel ander persoon (qua uiterlijk) voorgesteld. Koffie gedaan, beetje slap geouwehoerd en vervolgens naar Amsterdam gegaan, een paar kroegen bezocht. Erg leuke avond gehad. Zie haar komend weekend nog een keer. (De smeuige details zijn namelijk nog niet aan de orde geweest). Jack, (en de rest van de geïnteresseerde, maar toch vooral nieuwsgierige lezers), jou kennende wil je natuurlijk weten: is het wat? (Ja ik weet het, eigenlijk wil je maar 1 ding weten...) Nou, gemengde gevoelens: ze was een beetje van de tuuteretuut. Dan weet je waarschijnlijk wel genoeg. Niet sportief ook overigens, andere interesses, maar toch heeft ze wel wat. (Of zouden het de nietsvermoedende hormonen zijn die mij parten spelen? Ik weet het niet.
    Wordt natuurlijk vervolgd.

Gisteravond naar salsa geweest. Hebben de laatste pasjes erbij gekregen en ik moet zeggen : die waren niet makkelijk. Iedere week kregen we er max. 1 pasje bij, nu leek er wel een hele dans bij te komen. Heb het dus ook nog niet onder de knie, wordt dus oefenen, veel oefenen! Ik vind het overigens jammer dat je er niet meer bij bent en ook de vervolgcursus mist. Maar ja, aapjes op de weg, walvissen bekijken is natuurlijk ook erg leuk, niet zo leuk als salsadansen, maar toch..

Veel plezier maar weer, wees braaf anders zit je na 5 december in Zuid Europa ipv Z Afrika.

Laatste vraag: ben je nog wel een beetje aan het sporten? Die pepernoten zetten namelijk ook aan!

Ga zo lekker eten bij Pim: Boerenkool met worst. Ja dat hebben ze daar niet hè (zeg in ieder geval dat het niet zo is)

Later,

Hans

• 25 November 2004 - 18:45

Janine:

Hans, je kan hem ook gewoon mailen hoor!!
    maar ben wel blij dat ik weer helemaal bij ben :-)

• 26 November 2004 - 19:49

Anita:

Oke Jack, nu ben ik toch wel jaloers op je. Ik gun het je heus wel, maar ik had er graag bij geweest... gewoon langs de weg walvis kijken.. tss. Heb je ook al dolfijnen gezien ?

Veel plezier daar !

• 27 November 2004 - 13:26

Hans Jansen:

Beste Jack,

Leuk te zien hoe je bezig ben in Zuid africa.
    Kijken hoe je reactie is

groetjes

• 28 November 2004 - 15:41

Ans En Henk:

Hallo Jack,
    Leuk dat je cultuur naar ZA brengt, zou jij wat cultuur en natuur naar Nederland kunnen brengen! vooral de natuur. Leuk om te lezen dat het goed gaat en dat jij je prima vermaakt. Laatste nieuws, Rutger zaterdag verhuisd naar Utrecht, we zitten nu met het lege nest syndroom.
    Succes!
    Groeten, Ans en Henk