werk en ontspanning - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van jack - WaarBenJij.nu werk en ontspanning - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van jack - WaarBenJij.nu

werk en ontspanning

Door: jack

Blijf op de hoogte en volg

17 November 2004 | Zuid-Afrika, Kaapstad

Dinsdagochtend (na een maandagmiddag voorbereiden) een prestentatie gegeven (samen met Richard) aan de studenten die nu in opleiding zijn. Het was op de University of Wes Kaap. Spannend, leuk en actief. Het betrof de basis van communicatie (zender/ontvanger/boodschap/ruis) met verdieping naar telefonische communicatie. 27 studenten en goede interactie. Gelachen en gewerkt, lekker hoor.

Die middag naar de tafelberg geweest. Tja, 28 graden en zoveel te doen, je moet wat. Echt prachtig!!. Gezien de tijd hebben we de lift omhoog genomen en zijn we naar beneden gelopen, ongeveer 2 uurtjes. De beelden spreken voor zich. Kijk ook even naar de steenbok. Gemiddeld elke dag weer een nieuw dier gezien :-). Ik wilde nog wat mensen bellen, zo van "goh, wat ben jij nu aan het doen" :-)

Ook een uitzicht foto van het appartement. Boven mijn linkerschouder tussen de gebouwen....uitzicht op zee!

Vanmiddag aan de slag met bedenken van oefeningen voor (telefonische)communicatie en met taal/gramatica. Dat laatste is lang geleden en zeker toen al niet mijn sterkste kant..

Ook opzoek naar nieuwe verblijfplaats, de trainer van dit app. komt de 26e terug. Tot zover..

De tanden van de witte haai zijn erg gewild maar ik ga mijn best doen, zo'n ketting lijkt me wel wat. Verder is er naast duiken ook veel op het land te zien suus!! tot slot lokaal nieuws; er is een hippo (inderdaad een jong nijlpaard van maar 3500 kg) ontsnapt en die houd zich al een paar weken schuil in een natuurgebied. Prachtige verhalen toch?, de zuid afrikaanse "hannes".

groeten

Jack

ps Hoe gaat het met de salsa groep?

• 17 November 2004 - 15:34

Piet Van Wonderen:

Leuk hoor je sterrenbeeld te zien, welke kei is het de lichtbruine in dat hoekje. Dit was wel een verstandig uitstapje verkoop je zwembroek maar. Of ruil hem voor een zonnehoedje.

Groetjes

• 17 November 2004 - 19:11

Ieke:

Heee Jack, wat zul jij de tijd van je leven hebben ! geniet er zoveel mogelijk van !

• 18 November 2004 - 12:05

Gerard:

Hoe is de blind date van Hans afgelopen?

• 18 November 2004 - 13:56

Vincent:

Ja, wat Jack doet vind ik ook niet meer zo spannend ;-) Smeuiige details over blind dates willen we lezen!!

• 18 November 2004 - 19:21

Jacquelijne:

Ben zwaar onder de indruk... ziet er een stuk beter uit dan wico

• 19 November 2004 - 07:47

Peter Van Wonderen:

Goede morgen Jack ik zie dat je al redelijk je draai gevonden hebt in ZA.
    Hier gaat alles goed morgen moeten we zaalvoetballen tegen de vrienden groep van Kees uit oud Beijerland, zal wel hakken worden.
    Verder is de Sint in het land en de dagen worden steeds korter en kouder, en dat is goed ( voor de handel !! ) Nou ik ga ze weer proberen te verdienen vandaag, jij ook denk ik. tot schrijfs en een goed weekend.

• 19 November 2004 - 08:25

Hein:

Waar zit die steenbok dan? Met de salsa-groep gaat het uitstekend: we zweten ons een slag in de rondte. De solo-dans is na jouw vertrek nog uitgebreid met twee smooth-slide pasjes, het paardansen (paringsdans) is uitgebreid met 1 nieuwe draai om de lengte-as.
    Afgelopen zaterdag in een enorme foute kroeg in Amsterdam publiekelijk de dansschoenen aangetrokken. En al oefent ons Hansje nog zo veel....
    We kunnen je wel de oefeningen toesturen indien gewenst? Kan je het bijhouden. Of een lesvideo voor de rest van het forum?
    Geniet van zuid afrika
    Mazzel
    Hein

• 19 November 2004 - 11:52

Hans G:

Regen, hagel en koud.... kortom takkes weer hebben we hier en jij hebt het over apen, nijlpaarden, bruine tinten, 28 graden, tafelberg en haaivechten.....

Wie doet er hier dan iets verkeerd ?!?!?! Wel ieder geval goed te horen dat je de eerste week (wat zeg ik anderhalve week..) goed bent doorgekomen. Begrijp uit de berichten ook dat de indrukken overweldigend zijn, dus ik sluit me bij de meerderheid aan ... GENIET ERVAN !!

Hier voorzichtige plannen voor een korte wintersport en bij mij de moeilijke keuze tussen een potentiële TPG-baan en een zak geld om de ("boze buiten") wereld te ontdekken...
    Ik hou je op de hoogte.

Later

• 19 November 2004 - 15:31

Chantal:

Chantal
    19 Nov 2004 16:28 uur

Hoi Jack,
    Eindelijk dan ook een berichtje van mij.... tja het moet nog even tot me doordringen dat je nu toch echt weg bent!
    Het is zo snel gegaan....

Mooie site, leuk om zo je belevenissen te lezen en de foto's te zien. Tot nu toe voor mij erg herkenbaar. Erg leuk.
    Goed te lezen dat je goed bent aangekomen en alles op rolletjes schijnt te lopen.

Ik zal deze site regelmatig bezoeken.
    Bedankt nog voor je kaartje. Mijn verjaardag was gezellig, maar heb het erg rustig gehouden. Volgend jaar doen we het nog eens dubbel en dwars over....!

Geniet en hou ons op de hoogte!

Liefs Chantal

• 19 November 2004 - 19:53

Janine:

Lievie, heb nieuwe opdracht in Nederland voor je gevonden :-) de Parkeerwachters + administratieve krachten aldaar in Amsterdam hebben dringen behoefte aan een spellings cursus Nederlands. Door een debiel aldaar die mijn kenteken niet goed over weet te typen (het zijn toch maar 6 tekens) heb ik weer een parkeerboete te pakken en duurt het nog zeker een maand voor ik de nieuwe heb. Ik heb ze natuurlijk vriendelijk toegesproken

• 21 November 2004 - 15:13

Ruud:

Ontving zojuist van 'senior' de URL van je site; vroeg me bij de richtingborden of of je de penguins ben gaan bezoeken, maar 'werd de lift naar de Tafelberg!
    Werk ze lucky boy (and just enjoy!) De steenbok-foto is indrukwekkend!
    Groeten uit Almere.

• 22 November 2004 - 19:03

J IZA:

de steenbok inmiddels door iedereen gevonden? vond het een mooi plaatje.
    walvissen en zwarte pieten (ja ja )komen bij het volgende berichtje.

groetjes

Jack

• 24 November 2004 - 09:56

Ieke:

Hi Jack,
    als het waar is wat de site aangeeftm is jouw laatste bericht van 17 november ?!?!?! Wat doe je allemaal man ?
    Je laat je nederlandse fanclub zolang zonder nieuws ?
    We zitten te wachten......wat zeg ik : te smachten naar verhalen over jouw wedervaren!
    liefs, ook namens de mannen ;-)

• 24 November 2004 - 13:34

Gerard:

Hi Jack,
    ik sluit me aan bij Ieke. Het is nu potverdrie al een week geleden dat je wat van je hebt laten horen. Waar is jack nu?????
    En wat doet hij???
    Als het allemaal klopt heb je je eerste werkdag achter de rug.
    Jij, moderne man met snelle meningen, moet nu dus kunnen vertellen hoe het is...
    Dus, vertel ons alles,
    afzender, Gerard, namens je fans (zoals Y en A-M)

• 25 November 2004 - 08:43

Vincent:

He? Hoe doet die man dat? Ik heb hem zaterdag nog in Nederland gezien en een dag eerder was hij in ZA?

Eindelijk weer wat vers leesvoer, tnx. Elke dag trouw de reisverhalen openen wordt toch beloond! Zaterdag een wedstrijdje op het veld naast Janine, we zullen elkaar aanmoedigen!

Gisteren met een vriendin naar de kroeg geweest, zij komt over twee maanden jouw kant op (om te studeren in Stellenbosch), ik zal jullie binnenkort per email aan elkaar voorstellen.

Groeten, Vincent

Ps: nog steeds niets gelezen over de blind date van Hans...